Szarvas, hiba nélkül

Szarvas, hiba nélkül

Szelíden kanyarog a Körös-holtág a Kárpát-medence mértani középpontjában fekvő városka, Szarvas nyugati határában. Szó szerint békés a táj, hiszen ez Békés megye kapuja, rengeteg látnivalóval. Kora tavasszal is ideális célpont felfedezőknek és visszatérőknek.

A Körös-holtág itt harminc kilométer hosszú, Magyarország ötödik legnagyobb állóvize. U-alakban kanyarog Békésszentandrás és Szarvas között, közrefogva szántóföldeket, a 44-es főút egy szakaszát és az arborétumot.

Holtág

A holtág egyike Magyarország legnépszerűbb horgászparadicsomainak. Halállománya legendás, és hála a rendszeres telepítésnek és lehalászásnak, mára a sokat átkozott, nem őshonos törpeharcsa állománya is megfogyatkozott. A teljes szakaszon nagy mennyiségben fogható a ponty, a keszegfélék, a legügyesebbek pedig a Békésszentandrási duzzasztóhoz járnak, ahol kapitális rablóhalakat is lehet akasztani. De aki nem horgász, az is el tudja tölteni itt a szabadságát a melegebb hónapokban. A gyönyörű környezetben érdemes hosszabb csónaktúrákat is tenni. A partot rengeteg hétvégi ház szegélyezi, de szabad területeket is találunk a kikötéshez. 

 

Érdemes megkóstolni: Szarvason a nagyanyáink receptje alapján készült szilvás ételeket és a házi főzésű szilvapálinkát, a táj utánozhatatlan birkapörköltjét, a káposztás lepényt, a hájas kelt tésztát, a körösi hal és vadételeket.
 

További információk:

Tourinform Iroda Szarvas
Cím: 5540 Szarvas, Kossuth tér 3.
Tel./fax: +36-66/311-140
E-mail: szarvas@tourinform.hu
Web: www.szarvas.hu
 
Szarvasi Gyógyfürdő
Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 23.
Tel./fax: +36-66/311-684
E-mail: gyogyfurdo@szarvasnet.hu
Honlap: www.szarvasigyogyfurdo.hu
 
Szarvasi Arborétum
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Tel.: +36-66/312-344
Fax: +36-66/311-103
E-mail: pepikert@pepikert.hu
Honlap: www.pepikert.hu
 
Vajda Péter Művelődési Központ
Cím: 5540 Szarvas, Kossuth tér 3.
Tel.: +36-66/311-464
E-mail: muvhaz@szarvasnet.hu
Web: www.vpmk.hu; http://phoenix.szarvas.hu/kultura/mozi

Tovább a teljes tartalomra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük