Egyre izgalmasabbak a Szarvasi Szilvanapok

Szarvasi szilvanapok

Szarvas Város Önkormányzata és Cervinus Teatrum Művészeti Nonprofit Kft. szervezésében idén immár a XV. Szilvanap került megrendezésre. A tavalyi évhez hasonlóan a Tessedik Sámuel Múzeum előtti utcaszakasz, a Szent István Park, a Kossuth u. eleje, vagyis az Evangélikus Ó-Templom környéke megtelt vásározókkal, látogatókkal, itt kapott helyet a fesztiválsátor is. A Szent István Egyetem AB-PK karának udvara, Kölyök Szigetként működöt, ahol minden a gyermekekről és gyermekeknek szólt. A programot koncertek, bemutatók, könnyűzenei koncertek színesítették, a nyitónapon Rúzsa Magdi élő nagykoncertjét hallgathatták meg a Szarvasi Vízi Színházban.

 
Szarvasi SzilvanapokAz ünnepélyes megnyitó helyszínére már hagyomány, hogy a város vezetői, a testvértelepülések delegációi, valamint a helybéliek és az idelátogatók, a gyomaendrődi Színfolt Majorett Csoport és a Szarvasi Hagyományőrző Fúvószenekar felvezetésével érkeztek meg. Az idei esztendőben a Szilvanap eseményeit egészítette ki a Sokszínű Európa – Testvérvárosi Találkozó, így a testvértelepülésekről nemcsak a delegációk érkeztek meg, hanem olyan művészeti csoportok, melyeknek műsorát a szombati napon láthatta a közönség.
 
A Szarvasi Muslincák Férfikórusának műsora után városunk alpolgármestere Hodálik Pál köszöntötte a vendégeket, majd a társrendezvény házigazdájaként Kohut Andrásné kapott szót, hiszen immár a III. Szakmai Napok keretében mutatkozhatott be a Székely Mihály Intézmény.
 
A testvértelepülések delegációinak vezetői minden évben jelen vannak a Szilvanapokon, idén azonban a Testvérvárosi Találkozónak köszönhetően valamennyi, vagyis mind a nyolc település (Barót, Szentegyháza, Szilágysomlyó, Malacky, Poprád, Bucine Keuruu, Wuxi) képviseltette magát.
 
Péntek este a Szent István park színpadánál a rockbörze, a fesztiválsátorban a Royal Dixieland Band után Dj Ravasz táncoltatta meg a fesztivál látogatóit.
 
A szombati napon a testvérvárosok művészeti csoportjai majd a Székely Mihály Intézmény tanulói szórakoztatták a közönséget, ezt követően Derzsi György és Szeredi Krisztina operett slágereit hallgathatták, majd jött a pálinkaminősítés eredményhirdetése. Az idei esztendő ebből a szempontból is rekordot hozott a fesztiválnak, hiszen míg tavaly kb 90 pálinkát, idén több mint 150 félét kellett a zsűrinek megízlelnie és minősítenie. Az eredményhirdetés és a pálinkakóstolgatás után Gáspár Laci, majd a Hevesi Happy Gang volt a felelős a jókedvért.
 
A Szent István Parkban szombaton délután sportdíj átadás, és a Virágos Szarvasért díjak átadása zajlott, ezután pedig a Luther’s Roses kórusa lépett a közönség elé.
 
A látványkonyha idén is kinyitott, ahol ismét szilvás finomságokat kóstolhattak meg. Prohászka Béla mesterszakács útmutatása mellett a városvezetők is fakanalat ragadtak.
 
Megtelt a Szilva Csárda a civilekkel, és a lekvár utca is forgalmas volt, ahogyan a Kölyök sziget mesekuckója és a manó-muzsika is vonzotta az elsősorban kisgyermekes családokat.
 
A vasárnapi nap sztárvendége Csepregi Éva a jól ismert slágereket hozta el a szarvasi közönségnek, ami méltó befejezése volt a XV. Szarvasi Szilvanap színpadi produkcióinak.
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük