Szarvasi pálinkák

Szarvasi pálinkák

"Szeptember derekán, mikor a hamvaskék szilva zuhogni kezd a fákról, a szarvasi családoknál újraéled a hagyomány. Előkerülnek e rézüstök, s a kora őszi alkonyatban a pöfögő lekvár illata barangolja be a környéket…" E mottó érezteti a 1998 óta hagyománnyá vált szarvasi Szilvanapok hangulatát, hol akad lekvár, derelye, gombóc s pálinka is. Mindez megfűszerezve kulturális és gyermekprogramokkal, vásárral és koncertekkel s kész a recept a tökéletes kora őszi kikapcsolódáshoz.

Szarvasi pálinkák
A  fesztiválon a főszerepet a helyi és kistérségi őstermelők, pálinkafőzdék és kézművesek játsszák melyekhez civil szervezetek, helyi vendéglők szilvanapi kínálata és zenei előadások kapcsolódnak.
A fesztiválon kívüli pihenésről és felfrissülésről a Szarvas megannyi látnivalója és sportolási lehetősége gondoskodik. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is részt veszünk a szilva ünnepén! Várunk szeretettel mindenkit a standunkon, hogy megkóstolják a Békési szilvapálinkánkat (mely földrajzi eredetvédett termék), vagy a vörösszilva-, besztercei szilva-, ágyas szilva-, disznótoros szilva pálinkánkat vagy mézes szilva likőrünket.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük