Békés-megye gasztronómiája

Békés-megyei gasztronómia

Gyakoriak Békés-megyében a megye gasztronómiáját bemutató rendezvénysorozatok. Ennek során a helyi éttermek mutatják be a békési finomságokat. Az eseményeken rendszerint nagyszabású ételbemutatóval egybekötött fesztiválbeharangozót tartotanak a rendezők, ahol újabb ínycsiklandozó ételek receptjeivel gazdagodhat a közönség.

Húsvéti Csülkös Bora tál

Hozzávalók:
  • 2 kg füstölt csülök
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 db tojás
  • Babérlevél, egész bors, ízlés szerint
  • 20dkg reszelt torma
  • 20 dkg mustár
Elkészítés:
 
  • A füstölt csülköt vöröshagymával, egész borsos vízben 3/4- ig főzzük, majd hagyjuk benne kihűlni.  Ha kihűlt, kicsontozzuk, és henger alakúra formázzuk. (Folpack segítségével) Főzőlevében egész tojásokat főzünk, tálaláskor a csülköt szeleteljük, melléhelyezzük a főtt tojást, a reszelt tormát és a mustárt.

A Húsvéti Csülkös Bora Tál az egész család kedvence lehet

A Húsvéti Csülkös Bora Tál az egész család kedvence lehet (Forrás: Panoráma Étterem)

További receptek érdekességek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük