Ez a munka túlhalad a szakácskönyv határain. A szerző, aki eddigi egész életében eljutott bolygónk egészen távoli részeire – Dél-Amerikától Észak-Amerikán át Bankokig – számos európai város asztalára tálalta hazánk konyhájának kincseit, mely tevékenysége révén méltán lehet a magyar gasztronómia követe, most nemcsak receptkönyvet írt, hanem emléket állít, hagyományt őriz, érdeklődést kelt e térség iránt, ismereteket nyújt ételek készítéshez. Rögzíti, átfogja, kiemeli, megvilágítja a hagyományokat, hogy felismerjék e régió jelentőségét a Kárpát-medence gasztronómiájában. Ráébreszt az ételkészítés nosztalgiát keltő erejére. Az ételek kapcsán megjelenik a múlt, olyan személyekkel, történetekkel, fogalmakkal, akik és amelyek – e nélkül – a feledés homályába merülhetnének.
Kiadó: MEZŐGAZDA KIADÓ KFT.
Cím: A Körös-völgye, Szarvas gasztronómiája
Szerző: Forschner Rudolf
Oldalak száma: 150